• +387 36 355 050
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon-Pet 7:00-17:00, Sub 7:00-14:00

Proizvodi i tehnologija

PROIZVODNJA BETONSKIH PROIZVODA

Betonska mješavina, određene recepture, se nalijeva u kalupe, vibrira i nakon izvjesnog vremena izbacuje iz kalupa kao gotov proizvod. U suvremenoj proizvodnji betonskih proizvoda se koriste i postupci vibriranja, prešanja, centrifugiranja, ekstrudiranja … Strojevi, koje koristi društvo BOSSIN, su specijalizirani za proizvodnju betonskih proizvoda namijenjenih za uređenje partera, okućnica, vrtova... Specijalizirani strojevi daju zadovoljavajuću kvalitetu proizvoda uz prihvatljivu cijenu. Visokokvalitetni kalupi daju besprijekorne dimenzije proizvoda i u vrlo velikim serijama. Suvremena proizvodnja podrazumijeva primjenu raznih materijala, aditiva i postupaka, proizvod čega je neograničena paleta raznih betonskih proizvoda. Društvo BOSSIN je, do sada, uspjelo tržištu ponuditi samo jedan mali dio već viđenog u svijetu betonskih proizvoda. Stalno smo na putu osvajanja i usvajanja novih znanja i tehnologija u cilju obogaćivanja asortimana proizvodnog programa.

O KVALITETI BETONSKIH PROIZVODA

Za dobar proizvod je potreban kvalitetan materijal, zadovoljavajući tehnološki postupak, te odgovarajuća njega svježe proizvedenog betonskog proizvoda. Adekvatno pakiranje osigurava da se kvalitetan proizvod, bez oštećenja u transportu, dopremi na mjesto ugradnje. BOSSIN uvažava i primjenjuje visoke standarde za osiguranje kvalitete proizvoda. Naši proizvodi se proizvode sukladno Europskim normama. Sukladnost naših proizvoda pripisujemo HRN EN 1338; HRN EN 1339; HRN EN 1340. Pored interne kontrole kvalitete, program osiguranja kvalitete za društvo BOSSIN podržava IGH Mostar kroz, ugovoreno, kontinuirano praćenje proizvodnje i ovjeravanja sukladnosti sa usvojenim Europskim normama.

PROBLEMI S DIMENZIJAMA

BOSSIN betonske proizvode proizvodi na namjenskim strojevima, koristeći profesionalno izrađene alate. Kod svakog proizvodnog procesa, pa tako i kod betonskih proizvoda, postoje tolerancije. Trudimo se tolerancije u dimenzijama držati u granicama dozvoljenog po važećim standardima.

BETONSKI PROIZVODI U BOJI

Dodavanjem oksidnih boja u svježu betonsku mješavinu dobivaju se proizvodi u raznim bojama. Konačna nijansa boje zavisi i od prirode tehnološkog postupka, prirode primijenjenog cementa i prirode agregata. U pravilu je paleta boja beskonačna. Društvo BOSSIN se opredijelio za 10 boja. Na konačnu nijansu utiče jako mnogo faktora, tako da je, praktički nemoguće zadržati 100% stalnost nijanse. Zato je, i kod najbolje opremljenih proizvođača, mala oscilacija u nijansi proizvoda neizbježna. U tom pogledu i BOSSIN proizvodi imaju male oscilacije u nijansi. Oscilacije u nijansi ne utiču na kvalitetu proizvoda. Kod montaže se preporučuje uzimati proizvode sa više paleta, kako bi se razlike „ izgubile“ same od sebe, tj. postanu slabo uočljive. Razlike u nijansi se ne smatraju manom niti lošom kvalitetom. Kako su razlike u nijansi praktički neizbježne, reklamacije u tom pogledu tretiramo kao neosnovane i neće biti uvažene.

BJELILO NA BETONSKIM PROIZVODIMA EFLORESCENCIJA)

Dešava se da se na betonskim proizvodima, koji su bili besprijekornog izgleda, pojavi bjelilo. Radi se o izbijanju nevezanog kalcija (vapno). Intenzitet bjelila najviše zavisi od vremenskih prilika. Izbijanju bjelila pogoduje vlažna atmosfera u kombinaciji s laganim povjetarcem. Za proizvodnju betonskih proizvoda koriste se prirodni materijali: agregat (pijesak), cement i voda. Prirodno se kalcijum nalazi u pijesku, u cementu i u vodi. Bjelilo se praktički ne može izbjeći, može se izvjesno smanjiti određenim tehnološkim postupcima. U svijetu betonskih proizvoda bjelilo se ne smatra lošom kvalitetom, nego podnošljivim nedostatkom. Bjelilo ne utiče na fizičko, mehanička svojstva betonskih proizvoda. Bjelilo vremenom iščezava samo od sebe. Nakon koliko vremena će nestati zavisi od niza uticajnih faktora. U pravilu, parter koji se intenzivno koristi brže se očisti. Reklamacije na pojavu bjelila ne razmatramo i ne usvajamo.

Plaćanje do 24 rate bez kamata i naknada

Distributeri